Érszűkület, érbetegség, cukorbeteg láb kezelése mofetta gyógykúrával - Mátraderecske


Rólunk

 

TB támogatás mofetta kúrára
 

2012. augusztus 1-jétől a társadalombiztosítás támogatja az úgynevezett mofetta-, vagyis a szén-dioxidos szárazfürdő-kezelést, amely Magyarország egyetlen gyógygázfürdőjében, Mátraderecskén érhető el.

.


Az erről szóló kormánydöntés új fejezetet nyithat, mind a Magyarországon nyilvántartott mintegy egymillió érbeteg, mind pedig a település életében. A jövőben 85 százalékos társadalombiztosítási támogatással vehető igénybe a mofettakezelés, vagyis "felírható receptre" – mondta Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője csütörtökön.

A mellékhatások nélkül gyógyító gáz elsősorban a magas vérnyomással, illetve az érszűkületi problémákkal küzdő betegeknek nyújt segítséget. A kormánymegbízott úgy véli, hogy a döntés nem csupán a gyógyulni vágyóknak lehetőség, hanem a település számára is alkalom a gyógyturizmus fellendítésére. Annál is inkább, mert a társadalombiztosítás a Mátraderecskére történő utazást is támogatja a jövőben.

Horváth László emlékeztetett, hogy 1992-ben pánik tört ki, amikor feltört a szén-dioxid gáz a településen; még a kilakoltatás gondolata is felvetődött. Azóta a katasztrófaturizmust felváltotta a gyógyturizmus, hiszen 1999-ben gyógygázzá minősítették a feltörő vulkáni kigőzölgést, és az első Orbán-kormány jóvoltából a Széchenyi Terv támogatásával 2001 és 2003 között megépült Magyarország egyetlen gyógygázfürdője.

A társadalombiztosítási támogatás előkészítésének lendületet adott, hogy az elmúlt évben megjelent az egészségügyért felelős tárcának az a rendelete, amely keretet biztosított a kezelések árát megállapító ártárgyalásoknak - mondta a kormányhivatal vezetője.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a térségben egy teljes egészségturisztikai vertikum jön létre, a mátraderecskei mellett a bükkszéki Salvus-vízre és a parádi timsós gyógyvízre alapozott beruházások megvalósításával.

Forrás:MTI.

 

 

 

 

 

A Gondűző Pihenőház szállásadó együttműködő partnere a Mofetta Széndioxid Szárazfürdő Gyógyközpontnak.

A mofetta gyógy-gáz kúra idejére a Gondűző Pihenőházban otthonos, családias, stilbútorral berendezett kétágyas, földszinti szobákat és igény szerint – vegetárius, cukorbeteg, reform vagy palócos – háznál készült (nem ételhordós) étkezéseket szolgáltatunk.

Ingyenes és korlátlan internet hozzáférés, WiFi; díjtalan parkolás, akadálymentes környezet.

Igény esetén egészségügyi felügyeletet biztosítunk.

Nem számítunk fel ünnepi felárat!

 


A mi felhasználóink

 

 

Balogh József (67 éves) és felesége, Judit a Vajdaságból, Bácsfeketehegyről érkezett Mátraderecskére. - A férjem húga talált rá a mofettára az interneten - meséli Judit. - Ő Törökkanizsán él, szintén a Vajdaságban. Azonnal kinyomtatta a megtalált információt és elküldte nekünk. Mindketten érszűkülettől szenvedünk, a férjem még cukros is. Tavaly voltunk itt először. Kemény, csúnya volt a lábam, most szép. A férjem korábban pék volt, egy darabig bírta az otthoni feladatokat is, de aztán a betegség miatt már nem. A mofetta után viszont újra traktorra ült, szánt, szőlőt permetez, vagyis mindent megtesz, amit kell. Ezért jöttünk vissza.


Kovács András (40 éves, Mezőtúr): 

- Térd alatt levágták a bal lábam, Bürger-kór miatt. Előtte volt több érműtétem, de mindig jött az elzáródás… A betegség tavaly augusztusban kezdődött, lábfájással, görccsel. Idén május 27-én pedig amputálták a lábam. A debreceni kórházban egy betegtárs mondta, hogy jöjjek el a mofettába. Most próbálom megelőzni azt, ami a bal lábammal történt… Családos ember vagyok, három gyermekem van. Meg kell maradnia a másik lábamnak, annak ellenére, hogy az is érszűkületes. 

Z. Elemér (85 éves, Zalaegerszeg): 

- Öt éve a rádióban hallottam egy műsort, pont a főorvos beszélt a mofettáról. A lányom azonnal utánanézett az interneten. Azóta minden évben eljövök. Érszűkület, érelmeszesedés miatt 1994-től értágító infúziókat kaptam Budapesten. Amióta idejárok, azóta nincs szükségem ezekre az infúziókra. 

Forrás: www.hetedhethatar.hu/gyogyito mofetta

 

 

  

Makláriék és barátaik | 2008-11-20 13:59:25 lacus48@gmail.com e-mail  

Nagyon jól éreztük magunkat ezen a kedves helyen.Cilike és Kálmán nagyon szíves vendéglátók voltak A kemence és a kandalló csodálatos. A mofetta próbakezelés után határozottan javult a térdem. Köszönjük.

Gerzsenyi Gabriella 2008-07-07 11:42:57, gabigerzs@freemail.hu e-mail

Anyukámmal és gyerekemmel visszatérő vendégek voltunk mivel tavaly is kellemesen éreztük magunkat és hasznos volt a mofettázás is. Köszönjük a kellemes családiad légkört és a jó ellátást.
gabi

Oláhné Kati és Ferenc

2008-03-02 21:55:44, olah@pr.hu e-mail

Nagyon jól éreztük magunkat a pihenés és kikapcsolódás mellett nagyon sokat gyógyultunk a mofetta kezelések alatt.
Egy nagyon kedves családnál laktunk, ahol Cilike és Kálmán gondoskodott arról ,hogy jól érezzük magunkat. Ajánlom ezt a kedves párt Önnek
Forrás: https://mofetta-try.hu/vendegkonyv


Elképzelhető, hogy Önnek is bevállik a mofetta gyógy-gázkúra?

 

Kérje el az ingyenes, lapozható Mofetta Titkok című e-könyvünket, amelyből megtudhatja a TB támogatás feltételeit is.

 

 

Lapozgassa a Mofetta Titkok című e-könyvünket, amelyből hasznos tanácsokat és tapasztalatokat ismerhet meg.

Email*
Név*
Mobil*